V Trnavskom kraji obhájilo svoje posty 21 zo 40 poslancov

10.11.2013 Trnava

Trnava 10. novembra (TASR) – Až 21 zo 40 zvolených poslancov v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) pôsobilo v zastupiteľstve aj vo volebnom období rokov 2009-2013.

V každom zo siedmich obvodov sa vymenila po voľbách 9. novembra asi polovica poslancov, výnimkou je okres Skalica, kde zostáva pôvodná zostava.

V obvode Dunajská Streda sa obyvatelia TTSK budú naďalej stretávať so štyrmi z celkových osem poslancov - so Zoltánom Hájosom, Lászlóm Bacsóm, Józsefom Kvardom a Ivánom Fenesom (všetci SMK-MKP, OKS), v okrese Galanta so štyrmi zo siedmich - s Józsefom Berényim, Lászlóm Bíróom, Lászlóm Pékom (všetci SMK-MKP, OKS) a Gáborom Gálom (Most-Híd). V obvode Hlohovec si poslanecké posty obhájili dvaja z troch - Ján Domaracký (nezávislý) a Peter Dvoran (KDH, SDKÚ-DS), v Piešťanoch dvaja z piatich – nezávislý Remo Cicutto a Peter Ottinger (KDH, SDKÚ-DS). V obvode Senica budú v práci pokračovať dvaja z piatich poslancov - nezávislý Ľubomír Parízek a Radovan Prstek za Smer-SD. V Skalici zostáva trojica Zdenko Čambal (nezávislý), Stanislav Chovanec a Jozef Hazlinger (obaja Smer-SD). V Trnave z deviatich zostávajú v krajskom parlamente pre nasledujúce štyri roky štyria poslanci - Vladimír Butko a Štefan Bošnák (obaja KDH, SDKÚ-DS) a Augustín Hambálek a Ľubomír Antal (obaja Smer-SD).

Na krajských voľbách sa zúčastnilo 17,46 % voličov, do 2. kola volieb predsedu TTSK poslali Tibora Mikuša (nezávislý) a Józsefa Berényiho (SMK-MKP,OKS). V zastupiteľstve získal Smer-SD 12 kresiel, SMK-MKP 11, KDH, SDKÚ-DS 7 kresiel, Most-Híd 4 a 6 zvolených poslancov kandidovalo ako nezávislí.
 

Vyberte región